lördag 2 december 2017

Månadsrapport November

Årets näst sista månad är nu till ända och vi går in i den månaden på året som ofta är en av de dyraste på året för många. Personligen kommer jag lägga lite pengar på flygbiljetter mm då tjejen har sin familj och vänner i Finland. Under månaden har det hänt lite spännande saker på jobb fronten. Kom till slut fram till vägens ände och sa upp mig från mitt jobb utan att ha något nytt på gång. Tror detta kommer bli väldigt bra för mig och min personliga avkastning på långsikt då jag med högsta sannolikhet var på väg in i den klassiska väggen. Arbetsgivaren blev lite stressad och bad mig ge dom tid att hitta ersättare. Gick med på en kortsiktig uppgörelse som går ut på att jag går ner i arbetstid, jobbar på distans, är tillgänglig på telefon halva dagen istället för hela samt får en slags bonus för varje vecka som jag fortsätter. Tror detta kan bli super så länge ovanstående uppgörelse respekteras och hålls. Under tiden hinner både jag och arbetsgivaren i lugn och ro hitta nytt. 

Portföljen har i stort sätt följt index under större delen av månaden fram tills sista dagarna där jag haft lite bättre utveckling och slutade ungefär 1 procentenhet bättre. 
Topp tre positiva bidragsgivare har varit Axfood, HIQ och Kindred medans vi i botten hittar 4 investmentbolag där Latour gått sämst följt av Svolder, Industrivärden och Investor. 
Min förmögenhet uppgick till 1 057 136 kr den 30 november vilket inkluderar nyinsättningar om totalt 7 673 kr samt återinvesterade utdelningar från H&M och Svolder om totalt 2 625 kr. Jag fokuserar inte på dom nedgångar vi sett på slutet utan är väl medveten om att vi är uppe på historiska höga nivåer både kurs- samt värderingsmässigt. Detta kommer med största sannolikhet leda till sämre totalavkastning framöver, för mig är inte det ett problem då pengarna jag sätter på börsen är pengar jag kan tänka mig vara utan dom närmsta 10 åren. Nytt bolag som återigen får äran att vistas i min portfölj är Öresund. Öresund som dom sista åren ständigt handlats till ganska hög premie har nu kommit ner rejält på slutet. Tror detta är ett bra lägga att komma in på då jag anser att Öresund ger mig exponering mot många intressant bolag som jag tidigare ägt direkt. Att man sedan har ett bra trackrekord och ofta är ankarinvesterare vid nyintroduktioner där vi småsparare ofta inte alls får tilldelning. Min gamla trotjänare OEM har kortsiktigt fått åka ut, är inte helt nöjd med detta men då värderingen är väldigt hög och omsättning i aktien ganska låg känns det bra att rusta portföljen för lite sämre börsklimat och äga störrebolag med mer handel i. Har fortsatt vikta upp i Kinnevik och samt köpt tillbaks lite aktier i Latour som jag gjorde en större nedskalning i tidigare i höstas pga hög premievärdering. 


Bolånet har minskat med 4 166 kr sedan senaste och är nu nere på 650 000 kr vilket kan ställas i relation till dom 1 690 000 kr som SBAB´s värdebevakningstjänst Booli sätter som värde på lägenheten. Månadens amortering innefattar den vanliga månadsamorteringen på 2 917kr samt 1 249kr i extra amortering. Målet är att vara skuldfri om 10 år.Hur var november för er?

1 kommentar: