lördag 7 oktober 2017

Månadsrapport September

Första månaden som 30-åring är precis till ända och jag måste erkänna att det inte känns något mer annorlunda än tidigare. September har varit en månad med full fart från början till slut. På jobbet har aktiviteten i företaget och för egen del ökat och förmodligen kommer jag få börja ta mer ansvar än tidigare. Detta grundar sig i en kombination av att kollegor slutar samt att jag själv visat att jag är att räkna med.

Portföljen har tillslut återhämtat sig efter tre månaders kräftgång. Faktum är att det skulle kunna vara en av dom bättre månaderna någonsin sett till värdeökning i kronor då hela väskan steg ca 69 000 kr. Bästa bidragsgivare denna månad har varit sommarens sänke Intrum Justitia. Därefter i fallande ordning hittar vi Svolder, Latour, Investor och Industrivärden.

Min förmögenhet uppgick till 1 041 991 kr den 30 september vilket inkluderar insättningar om 9 466 kr samt 1 322 kr i utdelning från Castellum. Kul att miljonen återigen är passerad och förhoppningsvis kan man nu få avsluta året och gå in i 2018 som miljonär. Med risk att låta som en papegoja är det oväsentligt i det stora hela då vi med lägre aktiekurser oftast får mer framtida passiv inkomst (utdelning) per investerad krona. 


Under månaden har en del större föränringar skett i väskan. För det första har det skett en rotation inom två branscher Bank & IT. Handelsbanken byttes ut mot swedbank och Proact IT byttes till HIQ. Sedan togs HM återigen in i portföljen och jag är rätt nöjd över att nästan ha prickat botten med mitt köp på 197,6. Till sist kan jag även nämna att Axfood kom in i slutet av månaden, detta köp har till stor del finansierats av en minskning i Latour som fått konstigt hög premivärdering. Portföljen har därmed nått sitt tak gällande antal bolag med sina 15 bolag. Kommer framöver fortsätta göra månadsköp i samtliga aktier. 


Bolånet har minskat med 2917 kr sedan senaste och är nu nere på 657 083 kr vilket kan ställas i relation till dom 1 690 000 kr som SBAB´s värdebevakningstjänst Booli sätter som värde på lägenheten. Månadens amortering innefattar endast den vanliga månadsamorteringen på 2 917kr då en semester i Grekland i slutet av månaden åt upp resten av pengarna. Målet är att vara skuldfri om 10 år vilket inte borde vara någon omöjlighet utifrån nuvarande förutsätningar. 


Hur var september för er? 
2 kommentarer:

 1. Du fick verkligen H&M till en extremt bra kurs :) När funderar du på att sälja eller äger du tills vidare?

  Själv har jag följt med H&M på hela resan ner skulle man kunna säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min filosofi bygger på att bolagen jag köper ska kunna finnas i portföljen minst 10 år. Tror H&M har en tuffresa framför sig bland annat med att få stopp på den fallande marginalen. För den tålmodige tror jag att investering i H&M kommer bli bra på sikt. Frågan är om man vill parkera pengar i aktien under resan dit.

   Min stek motsvarar 4% av portföljen och jag kommer varken öka eller minska den andelen utan fylla på varje månad som i övriga delar av portföljen.

   Radera