onsdag 17 oktober 2018

Portfölj inspiration!

Investeringar på börsen är förhoppningsvis både roliga och lönsamma på långsikt. En investerare som är både långsiktig och väldigt framgångsrik är Fredrik Lundberg som med sitt Lundbergföretagen haft en årlig totalavkastning på över 18%/år senaste 10 åren. Upplägget på deras portfölj är ganska enkel, en stor del består av deras egna fastighetsrörelse  Lunderberg fastighet AB som ständigt gett fint kassaflöde i utdelningar som sedan återinvesterats i några av dom mest klassiska och välmående företagen vi har på börsen.


Även om man inte vill äga Lundbergföretagen kan man använda deras upplägg och stil som inspiration till en egen portfölj. Detta tog författaren till boken "Köp billigt-sälj dyrt:hur du blir miljonär på aktier" samt fondförvaltaren till Coeli Sverige Mattias Eriksson upp i en Tweet för ett tag sedan. Tänkte därför att det kunde vara kul att göra ett eget försök.


Mitt egna alternativ som jag slängde ihop lite snabbt nu på kvällskvisten innehåller en del bolag från min egna portfölj men även externa bolag som Balder. Ska försöka komma ihåg detta inlägg och kolla upp avkastningen denna portfölj gett om ett år. Hur gör ni själva, investerar ni era pengar i investmentbolag som Lundbergs eller använder ni dom som inspiration till er egna portfölj?

1 kommentar:

  1. Det finns nog sämre alternativ än att ta rygg på just Fredrik Lundberg :)

    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera