lördag 1 juli 2017

Halvårs avstämning 2017

Vi är nu halvvägs in i 2017 vilket på många sätt varit ett trevligt börsår än så länge. Portföljen har avkastat väldigt bra med en kursuppgång på 15,7% samt utdelningar mellan 2,5-3%. Min inställning är dock att inte jaga snabbapengar eller att ha en övertro på mig själv och min förmåga att hitta grymma aktieplaceringar. Utan jag tror att genom att köpa kvaliativabolag regelbundet och återinvestera utdelningar så kommer jag övertid ligga på en årlig avkastning med det historiska snittet för börsen dvs 8-12% årligen.

Har inte ägt några raketer under våren, däremot drog en del innehav väldigt mycket ett tag, ett exempel på dessa är Bulten, Peab och OEM. Att även mina största innehav Investor, Industrivärden, latour och Lundbergs alla gått som tåget späder på denna utvecklingen.

Den senaste månaderna har jag försökt fått lite mer struktur på portföljen och försökt rusta den åt det lite mer defensiva hållet. Dvs omallokeringar i befintliga innehav har skett samt att vissa bolagsbyten skett, exempel på detta nedan:

 1. Lundbergs sålt - Köpt Castellum & handelsbanken 
 2. Peab sålt - Köpt Skanska
 3. Bulten sålt - Köpt Indutrade 
 4. Nedviktningar i Industrivärden, Investor och Latour - Köpt Sampo, Intrum Justitia 
Planen är nu att dom 15 innehav som finns i portföljen ska få göra jobbet dom närmsta åren så nu är det bara att fylla på mer varje löning och njuta av utdelningarna som förväntas uppgå till någonstans mellan 30-35 kkr 2018 vilket tillsammans med mitt styrelsearvode från bostadsrättsföreningen med råge täcker mina boendekostnader ( exkl amortering). 


2 kommentarer:

 1. Hej!

  Nu lagt till den här bloggen på listan över svenska ekonomibloggar.

  http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt! Seglarbloggen finns sedan tidigare i min blogglista :)

   Radera