söndag 30 juli 2017

Kotipizza

Har varit lite semesterstiltje här på bloggen den senaste veckan. Hade planerat att få iväg ett inlägg om Kotipizza redan i fredagskväll men är det semester så är det! Jag och min tjej har spenderat den senaste veckan i Finland och framförallt Helsingforsregionen då hon kommer från Esbo som i princip växt ihop med Helsingfors.

Vädret har verkligen varit med oss denna vecka och vi har i princip kunnat avnjuta morgonkaffet ute i solen varenda dag. Tiden går dock snabbt när man har roligt och tidigt imorgon beger vi oss till färjan som ska ta oss till Mariehamn på Åland där vi kommer vara 4 dagar innan vi åker hem till Sverige igen.

I fredags bestämde vi oss för att göra en liten test av Kotipizza (KP) som varit på tapeten hos många i aktie-Sverige under våren. Vi tänkte att det därför skulle vara roligt med en liten genomgång. Kommer inte gå igenom bolaget i detta inlägg utan detta är enbart en liten recension av vår upplevelse som kunder.

Efter ha ratat det första KP-stället vi passerade som låg i en bensinmack hittade vi en liten skön trivsam KP på vägen till stranden. En första reflektion jag gjort är att KP inte använder sig av skyltning som man ser på långt håll likt Mc Donalds utan det är ganska anonyma grön skyltar med deras logga man får hålla utkik efter.


Väl inne i restaurangen var det inte mycket kunder men personalen hade fullt upp ändå med alla telefon och onlinebeställningar som kom in. Flickvännen överhörde också att personalen inte ville ha in fler beställningar då dom hade svårt att hinna med. När vi sedan satt och åt kom det dessutom en person som jobbade på en annan KP för att stärka upp i köket.

Menyerna är relativt lätt begripliga, antingen väljer man färdiga pizzor eller så bygger man sin egna pizza. Intressant är att man har en hel del alternativ som känns riktigt fräscha och lite mindre flottigare än dom pizzor man är van med att kunna stöta på hemma i Sverige. Som exempel kan man få alla pizzor med "high-fibre"-deg alternativt glutenfri deg för den minsta storleken. När det kommer till storlekarna har man 3 olika alternativ att välja mellan M, L & XL. Denna gång körde tjejen en M- och jag en L-pizza. I efterhand hade jag nog också gått på en medium då large nog lämpat sig bäst för två personer.
Smakmässigt var vi inte jätte imponerade men vi båda tycker att deras pizzadeg smakar förträffligt och kanske är det som ger det där kvalitetsintrycket som gör att man återvänder. I övrigt verkar man använda sig av råvaror som är dom samma överallt vilket också gör att man vet vad man får när man beställer pizza från KP. I övrigt var våra upplevelser bra denna gång då vi kände att vi som på plats ätande kurvor blev prioriterade och fick våran mat snabbt. Ett litet minus är att man inte hade hunnit plockat bort gamla tallrikar på borden samt att bestick saknades så vi fick fråga efter det.
Om jag nu ska summera och ge KP ett betyg utefter detta besök så är deras samlade betyg 3 av 5 möjliga.

2 kommentarer:

 1. Vad har kedjan för klientel? Är det som svenska pizzerior med ölgubbar, ungdomar och barnfamiljer eller är de mer up-scale än de svenska inrättningarna?

  Mvh Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mattias, deras erbjudande känns mer up-scale än majoriteten av pizzeriorna jag besökt i Sverige. Kunderna dom ggr jag besökt har varit vanliga familjer, äldre damer och yngre vuxna. Har noterat att KP-restaurangerna ofta ligger i andra verksamheters lokaler ex. Bauhaus, bensinstationer osv..

   Radera