tisdag 11 juli 2017

Månadsrapport juni 2017

Då var äntligen dags för mig att avverka min första månadsrapport här på bloggen. Månadsrapporten är ett inlägg som jag tänkt ska återkomma varje månad. Detta i förhoppning om att dessa inlägg ska väcka en nyfikhenet hos er som läsare att fortsätta följa min resa.  Det ska även fungera som ett verktyg för mig själv att använda som motivation och uppföljning.


Länge såg portföljen ut att ta sig mot nya höjder och jag kunde nästan röra vid 1 050 000 kr innan det tvärt vek av neråt. Tack vare min månadsinsättning kunde jag med lite marginal gå in i Juli som miljonär för andra månaden på raken (psykologiskt skönt) :) Den minimala rekylen som uppstod kändes dock väldigt efterlängtat och mig gör det inget om vi letar oss ner ännu längre ner då jag i praktiken bara får ännu mer utdelning för varje nyinvesterar krona, det är ju trots allt åtminstone 10 år tills dess jag kommer gå ner i arbetstid.
Min förmögenhet uppgick till 1 002 154 kr den 30 juni vilket innebär en nedvärdering på 1,1% inkluderat månadens nyinvesteringar om 6 460 kr. På intäktssidan såg det mer än ok ut då både skatteåterbäring samt diverse tradera-försäljningar spädde på resultatet rejält!
I portföljen blev det en hel del förändringar vilka jag skrivit om i tidigare inlägg därav tar jag ej upp dessa förändringar igen. Månades köp koncentrerades däremot till 2/4 Skanska och 1/4 Kindred samt 1/4 Handelsbanken vilket ökar min årliga utdelning med ca 236 kr. På utdelningssidan var det dock tomt vilket får antas vara normalbild för portföljen då största andelen av utdelningarna trillar in under majmånad.


På skuldsidan har jag sedan maj månad ökat på min amortering av bolånet från 3000 kr/mån till 3700 kr/mån pga min nya lön. Detta känns som en bra nivå att ligga på då jag har som mål att amortera ner lånet till 500 000 kr till en början sedan tar jag beslut därifrån hur jag gör därefter. Booli som är en del av SBAB-Bank skickar varje månad ut aktuell marknadsvärderingen av bostaden och i juni-utskicket var värderingen 1 690 000 kr. Detta är nått jag tar med en nypa salt och gör själv ett antagande om att 1 400 000 kr är mer realistiskt att utgå ifrån. I båda fallen understiger jag dock 50% belåning som gör att jag sover lugnt om natten.
Hur var juni för er?

6 kommentarer:

 1. Hej Aktiegrisen!
  Tror inte att jag hunnit gratulera dig till miljonen så jag gör det här och nu.
  Stort grattis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ktm!
   Man tackar och bockar för gratulationen och önskar dig stort lycka till på din resa. Vi får fortsätta att peppa varandra längs vägen :)

   Radera
 2. Grattis till miljonen får man väl säga ☺
  Själv har jag en bra bit kvar tills jag når den nivån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har helt klart kommit en bit på vägen som kommit igång och in i tänket :)

   Radera